קוף הפאטס: הכירו את הפרימאט המרתק הזה

קוף הפאטס הוא זן מרתק
קוף הפאטס הוא זן מרתק, והוא אחד מני רבים שרוב האנשים מעולם לא שמעו עליהם.
מעטים יודעים על קוף הפטאס, אבל זה מין מרתק.

יש עולם שלם של מגוון ביולוגי בקבוצת החיות הפרימטים. לכן, לא קשה למצוא חיות מרתקות שכנראה לא שמעת עליהן מעולם, וכאלה שאפילו לא נחקרו הרבה. אחד הפרימטים האפריקאים המעניינים ביותר הוא קוף הפאטס.

מין זה לא נחקר הרבה, והוא חי בכמה מדינות בדרום הסהרה. המראה והביולוגיה שלו מוזרים ביותר.

מאפיינים של קוף הפאטס

לקוף הפאטס, כמו יונקים רבים, יש רמה גבוהה של דימורפיזם מיני. לחלופין, זכרים גדולים בהרבה מהנקבות, במקרים מסוימים פי שניים מגודלם. משקלם של הזכרים הבוגרים הוא בממוצע 12 ק"ג ואורך 71 ס"מ, בעוד שהנקבות בממוצע רק 6 ק"ג ואורך ממוצע של 48 ס"מ.

לקוף הפאטס יש גם גפיים ארוכות במיוחד, במיוחד בהשוואה לפרימטים אחרים. הוא זקוק לגפיים הללו כדי להגיע למהירויות ריצה גבוהות, והוא הפרימאט המהיר ביותר בעולם.

מבחינת הצבעים שלהם, הם נוטים להיות בעלי גב אדמדם וגוונים שונים של לבן לאורך החלק הקדמי שלהם. יש להם גם שפמים גדולים (במקרה של זכרים) שנותנים להם מראה מעניין.

התנהגות

קוף הפאטס הוא פרימט יומי השוכן באדמה. למרות העובדה שהם מטפסים גדולים, בדרך כלל תראה בני מין זה על הקרקע. בגלל שהם כל כך מהירים, מנגנון הבריחה העיקרי שלהם הוא לרוץ. היותו הפרימאט המהיר ביותר עזר להם להרוויח מוניטין חלקלק, והם יכולים אפילו להתרחק מטורפים כמו ברדלסים.

קבוצות קופי פאטאס מורכבות בדרך כלל מכ-20-50 פרטים. הם נוטים לשוטט במרחב של בערך 20 מייל רבועים. קבוצות קופי פאטאס כוללות בדרך כלל זכר אחד ונקבות רבות. עם זאת, במהלך עונת ההזדווגות, זכרים נוספים יתחילו להצטרף. יש גם קבוצות עם מספר זכרים.

קוף הפאטס הוא פרימט יומי השוכן באדמה
קוף הפאטס הוא פרימט יומי השוכן באדמה.

מין זה של פרימטים הוא אוכל -כל ונשען רבות על עצי שיטה. הם יכולים לאכול כמעט כל חלק בעץ, מה שהופך אותו לחלק חשוב מהתזונה שלהם. אבל הם יכולים גם לאכול ציפורים, פרוקי רגליים וכמה מיני קקטוסים.

למין פרימט זה יש חותכות קטנות. זה אומר שהוא נוטה להימנע ממזונות גדולים וקשים ולבחור זרעים ופירות יער כשאפשר.

בית גידול

קוף הפאטס חי באזורים יבשים, הרחק מהג'ונגל. הוא חי בעיקר על היבשה, בסוואנות שיטה גדולות ובמקרים מסוימים באזורים מדבריים למחצה. קופי פאטאס נוטים לחיות סביב פני הים, אך נמצאו קבוצות שחיות בגובה 6500 מטר מעל.

המדינות הספציפיות שהפרימט הזה שוכן בהן כוללות את סנגל, הרפובליקה המרכז אפריקאית, צ'אד, טנזניה, סודן, קונגו, אוגנדה וקניה.

זה לא מין בסכנת הכחדה, והאיגוד הבינלאומי לשימור הטבע (IUCN) אינו רואה בו סיכון. עם זאת, מספר האוכלוסייה שלה הולך ומצטמצם בגלל אובדן בית גידול.

יש גם הרבה ציד של המין הזה בגלל שהם אוכלים מוצרים חקלאיים, ובגלל שחלק מאמינים שהבשר שלהם יכול לרפא צרעת. ברור שזה לא נכון. תת-המין שחי בטנזניה הוא בסיכון הגבוה מכולם. אוכלוסייתה הכוללת ירדה בערך בשליש בעשורים האחרונים.

קוף הפאטס הוא זן מרתק, והוא אחד מני רבים שרוב האנשים מעולם לא שמעו עליהם.