פינגווין הפיות: הפינגווין הקטן ביותר בעולם

אין להכחיש שהפינגווין הפיות זכה במעמדו כ"פינגווין הקטן ביותר בעולם"
אין להכחיש שהפינגווין הפיות זכה במעמדו כ"פינגווין הקטן ביותר בעולם".
בואו נצא לטיול למטה כדי לפגוש את הפינגווין הפיות, התושב הקטן והמתוק ביותר במדינה.

אם אי פעם תמצאו את עצמכם צועדים לאורך החוף של אוסטרליה או ניו זילנד, אולי תבחינו באחד התושבים החמודים ביותר של האזור: פינגווין הפיות. ידוע גם בשם הפינגווין הכחול, הוא נחשב לאחד המינים הקטנים ביותר הידועים של פינגווין. אם אתה רוצה לדעת יותר על החיה המדהימה הזו, המשך לקרוא!

פינגווין הפיות: סיווג

התיעוד הכתוב הראשון של מין זה מתוארך לשנת 1781. התיאור נכתב על ידי חוקר הטבע johann reinhold forster, שנתן להם את שמם המדעי: Eudyptula minor. כיום, אנו יודעים שיש כמה תת-מינים, למרות שהם עדיין לא סווגו רשמית.

גודלם הקטן אומר שהאוסטרלים מכנים אותם בדרך כלל פינגווינים פיות. עם זאת, הם נקראים לעתים קרובות פינגווינים כחולים בניו זילנד, שם הם ידועים גם בשמם המאורי, kororā.

פינגווין הפיות: מאפיינים והתנהגות

אחד המאפיינים הבולטים ביותר של הפינגווין הפיות הוא הנוצות הכחולה שלו. נוצות מכסות את כל גופו, שגובהו בדרך כלל אינו עולה על 15 אינץ' ובדרך כלל שוקל לא יותר מ-2 ק"ג.

בן דודו, הפינגווין הקיסר, יכול למדוד מעל 3 רגל גובה. אין להכחיש שהפינגווין הפיות זכה למעמדו כ"פינגווין הקטן ביותר בעולם".

הנוצות הכחולות הללו מכסות את רוב ראשו וגבו. גם הכנפיים שלו, מבנים שרידיים שהפכו בהדרגה לסנפירים, כחולות. מסנטרו ועד רגליו, נוצותיו בצבע אפרפר-לבן בהיר.

פינגווין הפיות: סיווג
פינגווין הפיות: סיווג.

בניגוד לרוב הפינגווינים, פינגוויני פיות הם ליליים. הם חיים בדרך כלל במושבות גדולות, שם זוגות מתקבצים יחד סביב הקינים שלהם. במהלך היום הם מקדישים את זמנם למציאת מזון, כדי שיוכלו לחזור לקנים בלילה כדי להאכיל את גוזליהם.

פינגווין הפיות: רבייה ודיאטה

הפינגווין הפיות מגיע לבגרות מינית בסביבות גיל 3 או 4 שנים. עונת ההזדווגות מתקיימת בדרך כלל בין אוגוסט לספטמבר. כדי להבטיח את הצלחת צאצאיהם העתידיים, פינגווינים פיות נשארים עם בן זוג אחד לאורך כל עונת הרבייה, בוקעים ומגדלים את גוזליהם יחד. קנים ממוקמים בדרך כלל על החוף. בדרך כלל זוג יטיל ביצה אחת או שתיים, הבוקעות לאחר תקופת דגירה של 36 יום.

בשל גודלם הקטן, פינגווינים פיות נוטים לאכול הרבה פחות מאשר מיני פינגווינים אחרים. בדרך כלל הם אוכלים דגים (כגון אנשובי או סרדינים), כמו גם צפלפודים קטנים וסרטנים. הם בדרך כלל שוהים קרוב לחוף כאשר הם מחפשים מזון, אם כי הם עשויים גם לפנות לצלילה בעת הצורך.

הפצה ושימור

בעלי חיים אלה חיים לאורך כל החוף של אוסטרליה וניו זילנד. גודלם וצבעם יכולים להשתנות מאזור לאזור, אם כי הם עשויים להיות חלק מתת-מין נפרד. היו תצפיות של פינגווינים פיות בחלקים מסוימים של צ'ילה, ואפילו לאורך החוף של דרום אפריקה. רבים שיערו שאולי יש עוד אוכלוסיות, שעדיין לא התגלו, במקומות אחרים בעולם.

במונחים של שימור, מומחים אינם רואים בבעלי חיים אלה בסכנת הכחדה. ה-IUCN (האיחוד הבינלאומי לשימור הטבע) סיווג אותם כ"פחות דאגה", אבל זה לא אומר שעדיין אין כמה איומים להישרדותם.

לדוגמה, מושבות שחיות בסמוך לאוכלוסיות אנושיות נמצאות בסיכון הגבוה ביותר לניצוד, ולעתים קרובות יכולות להיעלם עקב אובדן בית גידול. באופן דומה, זיהום האוקיינוסים כמו אשפה ופלסטיק מהווה סכנה רצינית לבעלי החיים הזעירים הללו.